Waarom iedere vrouw een vrouwencirkel wil ervaren in haar leven!

Gepubliceerd op 4 november 2022 om 07:14

Ineens begint het overal op te duiken.. vrouwencirkels.. vrouwenretraites.. en ga zo maar door. Of wie weet denk je zelfs wat een hype!? Eén ding wil ik alvast uit de wereld helpen en dat is: "dit is geen hype". Alles loopt precies synchroon aan het nieuwe bewustzijn en de numerologische gedachte achter het jaartal 2022. De 6 en de vele 2en. 

 

Alles keert weer terug

Tijdens ons 4 uur durende telefoongesprek bleef mijn lieve soulsister en spirituele vriendin Natascha maar herhalen dat ik een bepaalde video moest gaan bekijken. Dit zei ze niet één keer, nee een paar keer achter elkaar. Een paar dagen later kreeg ik de ingeving om de video van Yahnumbers te gaan bekijken. Heel inspirerend en mooi hoe ze het vertelde wat het jaar 2022 ons zou gaan brengen op het gebied van numerologie. 2 staat voor heling, samenwerken en verbinding. Door de vele 2en werd het overduidelijk dat groepsverbindingen echt centraal staan voor 2022. En als je de 2en bij elkaar optelt kom je op 6 uit wat weer staat voor ceremonies en cirkels kortom plekken met véél liefde. 

Vroeger leefde men al in ceremonies dus dit is niet iets nieuws maar een traditie wat weer terug komt in ons dagelijkse leven.  

 

En ineens begreep ik het!....

 Een passie

Al van kleins af aan ben ik niet bang om voor een groep te staan. Tijdens de bonte avond van schoolkamp verzamelde iedereen groepjes om een act op te voeren en ik deed het gewoon even alleen! In het verre verleden heb ik nog de middelbare hotelschool in Groningen gedaan waar ik regelmatig presentaties moest geven over heel veel onderwerpen. En zo moest ik een keer een presentatie geven over .. BierπŸ˜….  Ik had en heb er geen affiniteit mee maar toch gaf ik de presentatie. Mijn mentor gaf na de presentatie feedback en zijn woorden waren: "Amanda, jouw presentatie was de allerbeste!". "Jij stond er gewoon", iedereen was aandachtig naar jou aan het luisteren er is alleen één maar. Jouw hele verhaal klopte geen ene snars van, haha. Maar jij was zo overtuigend dat iedereen in de veronderstelling was dat alles klopte. Destijds kon ik wel door de grond zakken, maar nu lach ik er keihard om! Maar één ding werd steeds meer duidelijk met groepen werken en voor groepen staan is mijn ding.

 

Jaren later

Een tijdje hebben mijn zusje en ik midden in het Overijsselse dorp Dedemsvaart gewoond. Een gezellig huisje waar alles kon en mocht! Elke week was daar het meetingpoint voor allerlei mensen die wij gezamenlijk kenden, iedereen was welkom daar! Feestjes tot in de late uurtjes en afterparty's tot in de vroege ochtenden. Ik kan wel stellen dat dat één van onze gezelligste tijden ooit was. De verbinding. De warmte. De gezelligheid. Ook toen verzamelden wij al verschillende groepen mensen bij elkaar. Om uiteindelijk als één grote groep op stap te gaan.

 

Werk

Door de jaren heen kwam ik voor mijn werk in heel veel verschillende steden in Nederland. Wat automatisch betekende dat ik steeds meer mensen leerde kennen en zo had ik overal wel vriendinnen wonen in het land. Zelfs toen was het ongemerkt mijn kracht om verschillende vrouwen bij elkaar te brengen en de verbinding ontstond vanzelf. Met verschillende groepjes gingen wij samen naar festivals en organiseerde ik huisfeestjes. Verschillende culturen en achtergronden kwamen samen om onbewust nog meer liefde en verbinding met elkaar uit te stralen en te delen met elkaar. Nu ik dit zo schrijf kom ik tot de ontdekking dat ik altijd teams heb aangestuurd en gecoacht. De kracht om een team hecht te maken ligt natuurlijk bij het verbinden van alle teamleden. Eigen ervaring

Door de jaren heen waren er aardig wat dichte mistlagen over en om mij heen gegroeid waardoor ik niet helemaal mijn unieke ik kon zijn. Maar gelukkig heb ik de laatste jaren steeds meer mijn ware authentieke ik mogen herontdekken. Waar ik intens dankbaar voor ben. Niet altijd makkelijk geweest, daar ben ik heel eerlijk over. Want er is nogal wat donker naar het licht gekomen. Juist doordat ik het pad van verlichting ben gaan bewandelen ben ik onderweg veel mooie zielen tegengekomen die mij ongemerkt nieuwe ontdekkingen lieten doen meemaken op het spirituele gebied. En zo belandde ik dit jaar een paar keer bij een vrouwencirkel. Ik vond dit magisch!! De verbinding, de liefde en de warmte die ontstaat in een groep met wildvreemde mensen. Ja geweldig!!

 

Ja daar ga ik echt van aan!!!

 

Niet alles gaat over rozen

Begin dit jaar voelde ik heel sterk om een dagretreat te gaan organiseren. Ik had een prachtige locatie gevonden in het mooie bosrijke gebied van Ommen en samen met de eigenaresse van de locatie planden wij een datum in voor een dagretreat. Toen de datum eenmaal naderde kwam ik tot de conclusie dat ik helemaal geen aanmeldingen had ontvangen. Echt zuur en flink balen. Dit hoort ook bij het ondernemersschap. Maar ja, uiteindelijk zat daar een boodschap in voor mij waarom dit niet stroomde. Tijdens het evalueren met mijzelf kwam ik tot de ontdekking dat ik een vrouwencirkel voor mij zag ipv een dagretreat. Tja, logisch dat dit dus niet stroomde want ik lag niet op een lijn met het universum. Ik was achteraf gezien zelf niet helder genoeg geweest met wat ik nou precies wilde. Soms wil ik een beetje te snel en met name op het ondernemersvlak. Niet geheel onlogisch omdat één van mijn grootste levensthema hier op aarde geduld en vertrouwen is! Maar ik hield alle vertrouwen en het geduld omdat ik wist dat het universum iets anders voor mij in petto zou hebben omdat ik immers mijn wensen het universum had ingeslingerd.

 

Niets gebeurd zomaar

Na dat ik bij een andere spirituele vriendin van mij zelf een vrouwencirkel had ervaren wist ik het zeker, dit is een voorbereiding op wat komen gaat. Ik ga dit zelf organiseren! Want wat een liefde, gelijkheid en samenhorigheid. Die middag vergeet ik niet snel weer. Nogmaals bedankt lieve Yasmin.

 

Helderheid

Door dat ik de cirkels zelf heb mogen ervaren ging het vuurtje in mij nog feller branden. Ineens werd alles helder, hier ga ik iets mee doen!! En ineens viel alles samen. Ik sta voor verbinden, uiteraard met jezelf maar ook met anderen. Ik sta voor het ontdekken van je ware authentieke ik omdat ik dit zelf jarenlang verborgen hield voor de buitenwereld. Maar tot slot hou ik er ook van om groepen te (bege)leiden. En toen vielen voor mij opnieuw wat puzzelstukjes op z'n plek. Ik ga zelf een vrouwencirkel organiseren. En hoe mooi hoe dit samenvalt met het jaar 2022!

 

Eerste stap zetten

Toen begon mijn online zoektocht naar een geschikte locatie. Voor mij is het ontzettend belangrijk dat een ruimte heel goed aanvoelt. Aangezien ik alle energieën voel kan ik vrij snel uit balans raken als een ruimte heel onprettig aanvoelt. Tot dat ik een hele leuke ruimte tegenkwam en de foto's mij direct aanspraken! Inmiddels kan ik redelijk goed foto's lezen en aanvoelen en daarom twijfelde ik geen moment en stuurde ik de eigenaresse een berichtje. Nog géén week later stond ik op de locatie. De ruimte en de plek voelden heel goed aan. En toen wist ik het zeker. Hier gaat mijn ALLEREERSTE vrouwencirkel plaatsvinden! 

 Kwetsbaarheid

Inmiddels leven wij in een ontzettende gehaaste maatschappij waarin er heel veel gebeurd. Maar wij vrouwen worden steeds gevoeliger omdat wij tegenwoordig steeds meer bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling en ons bewustzijn. Continue willen wij veel ballen hoog houden, presteren en daarom altijd maar doorgaan en aanstaan. Ik hoor nog heel vaak om mij heen dat men zichzelf niet de tijd gunt om even stil te staan bij het leven of überhaupt stil te staan bij zichzelf. Laat staan een me time moment inpland voor zichzelf. Tijdens een vrouwencirkel is het juist de bedoeling dat je weer mag gaan verbinden met je eigen energie, in je eigen lijf. Maar dit doe je niet alleen dit doe je samen met max 8 andere vrouwen. Het mooie aan een cirkel is, dat iedereen er echt bij hoort. Je neemt letterlijk je eigen plekje in voor de komende 2,5 uur. De kracht van de cirkel is echt verbinden met alles wat is, de rust voelen die er mag zijn en vooral weer de liefde mag voelen voor jezelf en mag accepteren wie jij bent. 2,5 uur alleen maar zelfliefde.

 

Iedereen volgt zijn eigen intuïtie  

Naast dat je geen enkele cirkel kan vergelijken met elkaar kun je dat als menszijde ook niet. Elke cirkel is uniek en dat geldt ook voor elke mooie ziel die deel neemt aan een cirkel. Elke organisator heeft een eigen plan voor zijn of haar cirkel, er bestaan namelijk ook mannencirkels. In de kern dragen wij als organisatoren allemaal hetzelfde uit. Het verbinden van de mensheid de liefde voelen en weer even zijn in het moment. Daarom gebruikt ook elke organisator andere tools tijdens een cirkel. En dat maakt ook dat elke organisator haar of zijn eigen mooie zielen aantrekt. Wellicht wil jij dit een keer ervaren maar voel je dat ik daar niet helemaal de juiste persoon voor ben. Dat is prima want alles is goed. Zolang je maar handelt vanuit je eigen gevoel en daar naar luistert. 

 

Verbinden

Ik geloof heel erg in de kracht van praten want praten werkt helend en dat kan heel fijn aan de hand van een orakelkaart. Hier maken wij ook gebruik van tijdens een vrouwencirkel. Zelfs met een orakelkaart kun je gaan verbinden. Er zitten zulke mooie boodschappen achter zo'n kaart. En juist door met elkaar te praten komen er steeds meer boodschappen naar voren want immers zit er in iedere kaart een boodschap voor iedereen. Dat is namelijk ook het mooie een vrouwencirkel, je ontmoet tijdens de cirkel altijd vrouwen die allemaal een stukje van jou hebben. Wanneer je echt zakt in je eigen gevoel ervaar je dat nog sterker! 

 

Zelfliefde

Jarenlang ben ik te streng en niet lief geweest voor mijzelf waardoor ik mijn zelfliefde verloren was. Tot dat ik de kracht van rauwe cacao ontdekte. Wauw wat een prachtig helingsmedicijn! Hier heb ik overigens vorig jaar een blog over geschreven. Dit natuurlijke product serveer ik tijdens mijn vrouwencirkel omdat ik wil dat zoveel mogelijk vrouwen hier mee in contact komen. Ik weet en voel dat velen dit willen ontdekken maar dit niet alleen durven te proberen. En alleen al daarom is een vrouwencirkel leuk! Samen nieuwe dingen ontdekken. Juist door de verbinding die is ontstaan in de ruimte, maar ook met elkaar is het ontzettend fijn om daar een kopje ceremoniële cacao bij te gaan drinken. Samen een intentie plaatsen en zakken in de verbinding met je eigen pure hart. 

 Maar waarom zou jij nou een vrouwencirkel bij willen wonen?

Allereerst wil ik heel graag uit de wereld helpen dat je er niet per se klaar voor hoeft te zijn. Verbinden doe je namelijk dagelijks al. Op je werk, met je gezin, met je familie en ga zo maar door. Bekijk het zo. Wanneer je iets leest en voelt dit wil ik wel eens proberen dan ben je er al klaar voor. Alleen het kleine kritische ego stemmetje komt dan even te voorschijn om jou er van te weerhouden en dan duikt angst en twijfel op.

 

β™‘ Soms is de stap naar meer bewustzijn en heling te groot als je dat 1 op 1 gaat doen bij een coach, therapeut of behandelaar. Dan is dit juist perfect! Je bent onderdeel van een groep. Iedereen krijgt haar eigen stukje aandeel tijdens de cirkel. Dus zie het maar als een stukje therapie met allemaal gelijkgestemden. Uiteraard gooi je niet alles op tafel want daar is de tijd er ook niet naar. Want voor je het weet is de 2,5 uur zo weer voorbij. 

 

β™‘ Wanneer je voelt dat het nú echt tijd is voor een me-time moment. Of voelt dat je nu even iets alleen wilt gaan ondernemen. Even weer helemaal jezelf zijn en met jezelf zijn. Dus niet de vrouw van of de moeder van. Gewoon even helemaal jij. Waarin zelfliefde centraal staat.

 

β™‘ Puur om uit je comfortzone te stappen. Ik ben namelijk enorm fan van de nieuwe dingen ontdekken en als jij daar ook fan van bent is dit een prachtige bijeenkomst omdat eens een keer te gaan ervaren. Iets waar je normaal nooit zo over nadenkt om te gaan doen. 

 

β™‘ Gewoon om weer even te voelen dat iedereen maar dan ook echt iedereen gelijk is. Puurheid, gelijkheid met gelijkgestemden geeft rust en ontspanning. Fijn om even geen strijd of concurrentie te voelen. Want liefde heeft de overhand tijdens de cirkel. 

 

β™‘ Als je een keer iets anders wil gaan doen met een vriendin, je zus of collega? Een keer geen avondje de kroeg in of weer bij hetzelfde restaurant gaan dineren, maar een avondje innerlijke verbinding op zoeken .Vaak is de stap te groot om dit alleen te gaan ondernemen. Dit is ook één van de redenen waarom ik met duotickets werk.

 

β™‘ Maar uiteraard ook als je er voor open staat om nieuwe vrouwen te gaan leren kennen! 

 

En verder zou ik zeggen lees gewoon eens de reacties van de laatste vrouwencirkel. Ik vind het zo prachtig om te lezen dat iedereen dit op haar eigen manier ervaren heeft.

En dat is het ook.

 

Je komt er uiteindelijk voor jezelf.

 

Vrouwencirkel 9 december 2022

Ik kijk nu alweer enorm uit naar de volgende vrouwencirkel die gepland staat op vrijdagavond 9 december van 18:45 tot 21:30. Deze datum heb ik niet voor niets uitgekozen omdat de dag ervoor volle maan is. De energie van de volle maan is ontzettend krachtig en zeker nog voelbaar vrijdag 9 december. Zo krachtig dat dit veel met je kan doen op emotioneel vlak. Als je je omringd met gelijkgestemden ervaar je dit nog bewuster. Als je namelijk meer met de natuurlijke energie gaat werken ga je ontdekken dat alles veel gemakkelijker en soepeler gaat verlopen in je leven. Samen als cirkel alvast het jaar 2022 energetisch afsluiten. Hoe fijn is dat om dit eens op een andere manier te gaan doen! Vanuit de intuïtieve boodschappen die ik kort van te voren ontvang ga ik het programma verder in elkaar zetten. Maar een ding wat vaststaat is: we gaan gebruik maken van orakelkaarten en ceremoniële cacao!

 

Voel je meer dan welkom om aan te sluiten tijdens deze avond.

 

Mocht je er nog wat vragen overhebben dan weet je mij te vinden! 

 

Teamuitje

Wist je dat een vrouwencirkel ook een perfect bedrijfs of teamuitje is!? Hoe vet is het, om je als team nog sterker te gaan verbinden met elkaar. En wellicht nieuwe eigenschappen te ontdekken van je collega! Geef het door aan je werkgever of teamleider. Ze mogen altijd contact met mij opnemen! 

 


I AM ENOUGH 

I AM WORTHY

I AM LOVED


Amanda Lijkendijk is een hoogsensitieve spiritueel onderneemster. Als klein meisje hield ze al van schrijven. Intuïtief deelt ze in haar blogs al haar ervaringen, tips en tricks. Daarnaast kun je ook bij haar terecht voor reiki cursussen, readingen en organiseert Amanda vrerbindingscirkels. Amanda haar missie is om zoveel mogelijk zielen te begeleiden naar nieuwe inzichten en naar een diepere verbinding met hun ware authentieke ik.   

Reactie plaatsen

Reacties

Tonnie
een jaar geleden

Mooi geschreven weer....πŸ¦‹πŸ¦‹