Het pad komt naar jou toe

Gepubliceerd op 9 december 2022 om 12:57

Per toeval, nouja toeval bestaat niet. Werd er 2 keer een YouTube filmpje onder mijn neus geduwd van Abraham Hicks, wat ging over het pad wat naar jou toe komt. Blijkbaar viel het kwartje pas na de 2e keer omdat dit dus blijkbaar de titel mocht gaan zijn voor deze blog! Ik vind het nog steeds bijzonder hoe mijn gidsen continue weer met mij aan het communiceren zijn. 

 

Overigens wil ik lieve Angie, van She Can Blog (blogexpert) bedanken want zij zette mij aan en inspireerde mij om weer meer blogs te gaan schrijven. Waarin ik eerder graag m'n gezicht voor de camera wilde laten zien, merk ik dat ik mij nu prettiger voel bij het schrijven of bij het geven van fysieke behandelingen en vrouwencirkels. Dit is weer een mooie reminder dat alles een fase is in het leven en dat je als mens steeds nieuwe ontdekkingen doet bij jezelf.

 

Waarom dit pad!?

 

Steeds vaker krijg ik de vraag "Amanda, hoe ben jij zo op dit spirituele pad terecht gekomen"?

Laatst stelde iemand weer deze vraag! Maar gek genoeg moest ik er lang over nadenken. Omdat ik er ineens bewust over na mocht gaan denken en ik er zelfs om moest lachen omdat ik het antwoord gewoon niet eens wist! Hierin alweer een mooie bevestiging dat alles loopt zoals het loopt zonder dat je erbij na hoeft te denken.

 

Op vrij jonge leeftijd, denk aan een jaar of 4/5 had ik een bijzondere tik. Als ik in de woonkamer zat dan keek ik altijd schuin omhoog als ik moest nadenken. Alsof ik een bepaalde connectie probeerde te maken met mijn gids (waar ik op dat moment totaal niet bewust van was) en na die connectie kon ik ook pas antwoord geven op een vraag of kreeg ik een situatie helder in mijn hoofd.

Vroeger als klein meisje voelde ik al heel veel aan. Ik veranderde heel snel van emotie zonder te weten waardoor dit kwam. Vele jaren later ontdekte ik dat dit kwam door mijn hoogsensitiviteit. Door de jaren heen begon ik steeds meer te ontdekken dat ik het psychologische stuk van een mens heel interessant vindt. In combinatie met mijn hoogsensitiviteit en het psychologische stuk begon ik steeds meer vanuit een ander perspectief naar een persoon te kijken. Ik herken bijvoorbeeld vrij snel van een willekeurig iemand zijn of haar lichaamstaal niet overeen komt met wat er gezegd word. Waardoor ik allerlei signalen doorkrijg via mijn intuïtie met boodschappen dat het niet klopt. Ruim anderhalf jaar geleden werd dit extra bevestigd door dat ik mijn handen liet lezen. Hier stond overduidelijk in dat het psychologische, mega intuïtief zijn en hoogsensitief zijn bij mijn pad en ziel hoort.

 

Daarnaast ben ik ook uit mijn doen en laten wanneer er iemand overlijdt uiteraard vanwege het verlies en het verdriet. Alleen vaak voor het overlijden voel ik al iets aankomen wat betreft het overlijden zelf. De dagen na het overlijden voel ik een energie bij mij wat mij wakker houdt. Alsof die overleden ziel contact met mij wil maken. Vroeger als klein meisje durfde ik dan in dat soort periodes ook nooit alleen te slapen. Bang in het donker omdat ik iets zag en daardoor mijn ogen niet durfde te openen.

 

Niemand komt zomaar op je pad

 

Door de jaren heen kwamen er ongemerkt steeds meer "spirituele mensen" op mijn pad of eigenlijk mensen die het pad van bewustzijn al aan het bewandelen waren. Zij kwamen op mijn pad om mij die kennis over te dragen en te delen, al geloof ik dat alle kennis al in jou zit. Maar ook om het onbekende in mijzelf te gaan ontdekken, en letterlijk de spiegel voor mijzelf te gaan houden. Zij maakten mij bewust om meer naar binnen te gaan keren ipv hopeloos alles buiten mijzelf op te gaan zoeken. Overigens was ik altijd al met dit pad bezig. Ik kon namelijk uren bezig zijn om inspirerende quotes uit te zoeken en was ik al jaren ongemerkt bezig met de wet van aantrekking en doelen stellen. Maar mijn gidsen vonden dat het tijd werd om de verdieping met mijzelf aan te gaan en mijzelf volledig te laten transformeren naar de echte authentieke Amanda. 

 

Jij en ik worden als een puur en licht zieltje geboren. Maar door de jaren heen gebeuren er dingen op je pad waardoor er mist laagjes om jezelf gaan ontstaan. Juist door het persoonlijke ontwikkelingsproces aan te gaan, ga je langzaamaan de laagjes van jezelf afpellen. Daardoor gaat je eigen licht weer steeds meer schijnen en ga jij steeds meer leven vanuit je ware authentieke zelf. En zo kun je er bijvoorbeeld ook achter komen waar je passie ligt en welke levensmissie jij hebt. 

 

 

 

Alles zit al in jou

Diep in de kern van onze ziel zit alles al in ons. Het pad, je passie, je missie ect. Alleen is het aan ons om in dit fysieke leven het te gaan ontdekken. De één vindt vrij snel zijn of haar passie en missie en een ander komt er misschien nooit achter. Dit proces gaat alleen nooit zonder slag of stoot. Want wanneer je denkt dat het leven lekker flowt, komt er wel even een levensles om de hoek kijken. Wij hebben allemaal levensthema's en levenslessen, maar wanneer jij je hier niet bewust van bent kun je altijd doorgaan en steeds weer "dezelfde" fout maken. Of het universum stuurt iemand op je pad die jou enorm triggert en uit balans brengt, dit gebeurt om je te testen. Als je dit niet aangaat blijft dit zich herhalen tot dat jij je les geleerd hebt. Dit hoort nou eenmaal bij het spirituele pad. Als je vanuit flow kan leven is het echt super mooi en waardevol. Maar wanneer je net aan het begin van het proces staat is het niet altijd makkelijk of even leuk. En zul je vaak denken, mijn hemel waar ben ik aan begonnen.

Waar velen een beetje de mist mee ingaan is dat zij heel hard achter het pad aan gaan hobbelen of blijven hangen in waarom overkomt mij dit nou? Zie het als een slachtofferrol. Dat laatste mag je gelijk mee stoppen en jezelf juist afvragen: "Welke les mag ik hieruit halen?" "Wat wil het universum mij nou eigenlijk vertellen?" "Welke boodschap zit hierin verstopt?"

Soms kan het zijn dat je een ideaal beeld hebt of ben je wellicht jaloers op iemand. Dan ga je handelen vanuit de verkeerde energie. Want wat voor een ander is hoort bij de ander. Jij ontvangt wat er bij jou pad hoort. Wat er in dit soort situaties juist gebeurd is dat je jezelf aan het blokkeren bent en niet meer open staat om te ontvangen en het juist van je aan het afstoten bent. Maar ongeduld en vertrouwen is hier een grote boosdoener, dit hoort nou eenmaal bij het menselijk bewustzijn. We willen veel en vaak heel snel.  Maar juist wanneer je het proces van zelfbewustzijn, persoonlijke en spirituele ontwikkeling aangaat. Ga je alles vanuit een ander perspectief ervaren dan durf  je volledig te vertrouwen in het proces. Geloof het of niet, maar het universum staat jou echt de hele dag bij met boodschappen en signalen. Het pad zoekt immers jou.

 

Oké dan nu even terug naar het pad dat jou opzoekt.

 

Wanneer jij goed in verbinding staat met jezelf, in het nu leeft en mee stroomt in de natuurlijk cycli zoekt het pad jou en alles wat daarbij hoort op. Kijk, je kan het pad een extra helpen door je te gaan verdiepen in jezelf en te gaan ontdekken wat jou blij maakt of wat je passies en talenten zijn. Maar dat laatste is een logisch gevolg nadat jij de verdieping met jezelf aangaat.

 

 


Hieronder wil ik graag wat tips met je delen!

 

Vraag eens feedback aan de mensen om jou heen! Want hoe zien zij jou eigenlijk? 

Zelf heb ik dit een periode gedaan. Ik vroeg aan collega's/vriendinnen/familie wat mijn positieve eigenschappen zijn maar ook wat mijn mindere positieve zijn. Ik geloof niet in negatief maar als we heel erg vanuit het bewustwording en spirituele aspect gaan kijken noemt men dit je schaduwkant. Er kan namelijk geen licht zonder donker zijn. Niemand is immers perfect. Misschien vindt je dit spannend of voel je weerstand om dit te gaan doen. Ga het maar gewoon aan, durf jezelf eens onder de loep te nemen. En schrijf het eens voor jezelf op. Zo kun je mooie patronen zien als je bijvoorbeeld overal jezelf bent of juist niet.

 

Duik je fotoboeken eens in wat deed je graag als klein kindje? En de jaren daarna?

 

Zie je een rode draad terug komen in je leven? Ontdek je op foto's iets wat jij heel graag deed? Was je creatief, wilde veel met mensen zijn of juist vaak alleen? Of op werkgebied kun je daar patronen in herkennen?  Hield je van praten? Ik kan uiteraard van alles opnoemen want er kunnen zoveel mogelijk dingen zijn! Ga het eens bekijken. Of vraag je ouders, broers, zussen of andere familieleden.

 

Ga gerichte vragen stellen aan jezelf

Dit hoef ik volgens mij niet verder toe te lichten. Als je geen vragen stelt krijg je ook geen antwoorden. En als je antwoorden wil zul je toch echt vragen moeten stellen. Dit geldt overigens op elk vlak in je leven. Durf te reflecteren. Zelfreflectie is zo helpend! Er zijn enorm veel persoonlijke ontwikkelingsboeken met hulpvragen of ga eens in gesprek met een coach. 

 

Gun jezelf eens me-time

Hier blijf ik echt een voorstander van! Ik ben hier zelf het levendige bewijs van. Als je altijd maar doorgaat en veel van jezelf moet, kun je niet meer luisteren naar je innerlijke stem. Zo kun je je innerlijke stem niet meer horen en leef je niet meer in het nu maar ga je echt teveel in je hoofd zitten. En dit veroorzaakt dat je gaat malen wat als logisch gevolg daarvan gaat zijn dat je je totaal niet meer bewust bent van wat er op je pad gestuurd wordt. Want het pad zoekt je immers nog altijd op. Me-time kan van alles zijn. Dagje sauna, de natuur in, een reiki behandeling, een vrouwencirkel bijwonen of ga eens een nachtje weg. 

 

Schrijven, schrijven, schrijven

Ga voor jezelf een routine creëren. In de ochtend, middag of avond iets waar jij je prettig bij voelt. Schrijf eens op hoe je je voelt. Combineer dit met de juiste vragen aan jezelf te gaan stellen. Vind je dit lastig? Dan wil ik je aanraden om een kaartendeck te gaan aanschaffen. Dit zijn mooie vertalers voor je onderbewustzijn. Des te meer jij gaat schrijven, ga je helen. En helen is loslaten. Zo ga je steeds meer ruimte creëren in jou om te ontdekken wat je passie en missie zijn. 

 

Bewustwording

Ik wil je ervan bewust maken dat het pad jou opzoekt maar als jij er niet bij stilstaat wat jouw passie is of waar jij diep van binnen gelukkig van wordt, kun je misschien wat minder goed je rode draad herkennen. Zie het maar als altijd maar in dezelfde cirkel blijven hangen. Je zult nou eenmaal laagjes van jezelf mogen afpellen om dieper bij je eigen kern te gaan komen. Als je er eenmaal bent, dan voelt het echt als een bevrijding. Je bent letterlijk geslaagd voor je eigen examen! 

 

Durf uit je comfortzone te stappen het universum vangt je echt met beide handen op.

 

In wezen wordt je altijd voorbereid op iets wat komen gaat. Wij mensen hebben elkaar nodig en worden daarom altijd naar elkaar toegetrokken op het juiste moment en op de juiste plek. De één is je spiegel de ander is je oude ik. Als je echt zo naar het leven leert kijken, dan is het leven echt een magisch paradijs!

 

"Open je armen en laat je verrassen door wat het pad jou brengen gaat."

 


Amanda Lijkendijk is een hoogsensitieve spiritueel onderneemster. Als klein meisje hield ze al van schrijven. Intuïtief deelt ze in haar blogs al haar ervaringen, tips en tricks. Daarnaast kun je ook bij haar terecht voor reiki cursussen, readingen en organiseert Amanda vrerbindingscirkels. Amanda haar missie is om zoveel mogelijk zielen te begeleiden naar nieuwe inzichten en naar een diepere verbinding met hun ware authentieke ik.   

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.