Reiki cursus


Wat is Reiki?

Reiki is Japans voor "universele levensenergie" en een methode die natuurlijke genezing stimuleert.

Het woord "Reiki' bestaat uit twee onderdelen: 

Rei - de universele kant van energie 

Ki - de levensenergie die aanwezig is in alles wat leeft

 

Geschiedenis

Dr. Mikao Usui werd op 15 augustus 1865 in Japan geboren en ontwikkelde tijdens zijn leven de Usui Reiki-methode van handoplegging. Reiki is een oude, handopleggende geneeswijze, die halverwege de 19e eeuw in Japan nieuw leven werd ingeblazen door dr. Mikao Usui. De traditionele reiki werd in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld en beoefend door dr. Mikao Usui in Japan.

Om genezing en welzijn te bevorderen en stress te verlichten wordt in de reikipraktijk energie doorgegeven aan de ontvanger met de handen op of bij het lichaam. 

 

Verschillende Reiki graden

Op het moment dat jij er voor open staat om het Reiki pad te gaan bewandelen kent Reiki meerdere graden. Tijdens elke Reiki graad krijg je een inwijding.

Reiki 1, 2, 3a en 3b. 

 


Reiki gaat balans brengen op meerdere holistische lagen in jouw leven.

Fysiek

Emotioneel

Spiritueel

Mentaal

Energetisch


"We are all energy from the same source"


Mijn reiki pad 

Een paar jaar geleden vroeg mijn tante aan mij: "Amanda, waarom ga je niet een Reiki cursus volgen?"

Ik keek haar vreemd aan en gaf als antwoord: " ik heb hier nog nooit van gehoord en ik zou niet eens weten wat dit is". 

Daar dacht het universum anders over, immers kwam deze vraag niet zomaar op mijn pad want je wordt altijd voorbereid op wat komen gaat. 

Ruim anderhalf jaar geleden kreeg ik geheel onverwachts een Reiki 1 cursus cadeau. Dit voelde letterlijk als een geschenk uit de hemel! Wauw wat een bijzondere ervaring was dit, ik vergeet deze dag dan ook niet snel meer. Tijdens mijn Reiki 1 inwijding voelde ik letterlijk mijn energiekanaal weer open gaan. WAUW wat bijzonder. Ik kwam weer in verbinding met mijzelf en mijn intuïtie werd alleen maar sterker. 

Ik was zo razend enthousiast over de werking van de Reiki energie dat ik al vrij snel door ging voor mijn Reiki 2 cursus. Ook dit was een geschenk uit de hemel, want ook deze cursus ontving ik als een cadeau voor mijn inzet destijds. 

Het werd voor mij steeds duidelijker dat ik Reiki mag gaan doorgeven aan diegene die open staat en het ook willen ontvangen. Inmiddels ben ik ingewijd tot op de hoogste graad in de Reiki wereld, Reiki Master & Teacher. 

In een jaar tijd is mijn leven positief veranderd.

Door de helende Reiki energie ben ik letterlijk naar binnen gekeerd. Eerst voelen en dan pas een beslissing nemen, want dat is wat Reiki met je gaat doen. Voelen wat jouw intuïtie je ingeeft en vanuit je intuïtie gaan handelen in plaats van uit je hoofd. 

Uiteindelijk ben ik weer terug.

Terug naar de kern.

Leven vanuit mijn Zijn en mijn ware authentieke ik. 


Reiki cursussen


Reiki 1 cursus

Reiki 2 cursus


Reiki Master / Teacher

Wil jij aansluiten Reiki 3a en of Reiki 3a/b traject bij mij komen volgen? Dan zou ik je willen vragen om persoonlijk contact met mij op te nemen. Dan bespreken wij samen het traject en de kosten die daaraan verbonden zijn.