Mijn eerste rauwe cacao ervaringen...

Gepubliceerd op 12 december 2021 om 12:12

In mijn vorige blog heb je al kunnen lezen dat ik iets heel spannends had gedaan...

Nouja heel spannends....Iets nieuws laat ik het zo zeggen. 

 

 

 

Het universum communiceert altijd met jou, en dus ook met mij! Ik sta er enorm voor open dat ik berichten ontvang en mag doorgeven aan anderen maar dus ook aan mijzelf💫

In mijn geval ging het op deze manier. Ik moest een bestelling van mijn webshop wegbrengen naar het POSTNL punt en ik bleef even staan voor het tijdschriften vak. Mijn oog viel op het tijdschrift Yoga. Normaal gesproken zou ik dat tijdschrift helemaal niet kopen. Maar er zat ook een pakketje met kaarten erbij, en je weet het ik hou van kaartendecks. Eenmaal gekocht te hebben begon ik erin te lezen, en kwam ik een leuk item tegen dat ging over geld. Als je mijn YouTube serie Amanda kletst met hebt gevolgd dan weetje dat ik wat struggelde over mijn eigen waarde qua geld. Hoeveel ga ik vragen voor mijn diensten? Hoeveel ben ik waard? Nu weet ik waar dat pijnpunt vandaan komt en inmiddels heb ik dat groot en deels opgelost. En durf ik te vragen wat ik waard ben!!💯

Maar oké, er stond een titel van een boek in het tijdschrift genaamd Mindful & Miljonair. Ik had er al een paar keer iets over gelezen op Instagram maar ik dacht nee, daar ga ik niks mee doen. Tot dat mijn onderbewustzijn zei, ga eens opzoek naar dat boek. Per toeval kwam ik het boek gloednieuw op marktplaats tegen! Een dag later had ik het boek al in huis. Heel veel informatie in het boek waar ik al bekend mee ben maar één onderdeel was ik nog niet bekend mee... namelijk een cacao ceremonie. Overigens had ik het boek in een paar uur uit!

Aanrader!? Als je ondernemend bent ingesteld en je wilt veel bereiken in je leven zou ik dit boek je willen aanraden. 

 

 

 

Een cacao ceremonie... Ik vond het interessant klinken maar ik deed er in eerste instantie niks mee. Her en der kwamen er wat stories voor bij op mijn Instagram (dat zijn dus o.a. boodschappen vanuit het universum) Tot dat ik op een ochtend wakker werd en dacht NU ga ik het bestellen. Alsof ik er klaar voor was. Ik vond een super leuke site. Een website/instagram met een hele persoonlijke touch en waar met veel liefde en passie aan gewerkt is, dus dat vertrouwde ik. Daarnaast geloof ik heel erg dat als jij iets doet waarvoor je in dit leven bent gekomen voel en zie je dat aan alles, en dat voelde ik ook bij haar!

Eenmaal een zak rauwe cacao besteld te hebben had het pakket vette vertraging... Het mocht nog niet zo zijn... Toen kreeg ik eindelijk het pakket. Vet spannend wel hoor, maar op een positieve manier. Als je er een soort van zenuwachtig gevoel voor krijgt dan weetje dat het echt iets voor jou is! 

Ik had eenmaal een moment voor mijzelf gevonden waarin ik mijn eerst kop met rauwe cacao ging drinken. Je kunt dit dus mengen met water of met plantaardige melk en ik heb voor vanille oatly gekozen. Omdat ik al gelezen had dat de smaak soms wat bitter kon zijn. Eenmaal mijn beker klaar gemaakt te hebben, ging ik een fijne plek voor mijzelf creëren. Kaarsje aan, dekentje om mijn heen, mijn fijne edelstenen waren erbij en ik had vooraf wat palo santo aangestoken. Ik ging heerlijk relaxed zitten. Omdat dit de eerste keer was wist ik niet zo goed hoeveel cacao voor mij goed zou zijn. En hoe groot moeten je slokken zijn? haha.. Eenmaal mijn mok leeg gedronken te hebben ging ik rustig zitten mediteren in combinatie met een geleide meditatie.

Ik kreeg allemaal kleuren voor mij te zien... en ik was helemaal blanco. Geen gedachten niks. Heel bizar. Zoals je op de foto hebt kunnen zien ging ik daarna een kaartlegging voor mijzelf doen en ben ik mijn journal gaan invullen. Overigens kwam er op dat moment niet heel veel uit voor mij qua ceremonie, meer dat ik enorm veel gehuild had. Rauwe cacao opent namelijk je hartchakra. Ik voelde mij opgelucht en blij!! 

Toch voelde ik ergens om het nog een keer te gaan doen en dit keer puur intuitief tijdens nieuwe maan. Dit keer was ik meer ontspannen en was ik er oprecht nog meer klaar voor! Het is trouwens wel zo dat je hier wel echt klaar voor moet zijn, en echt niet geforceerd moet gaan doen. En ben je bang voor wat er komen gaat dan er ook nog niet aan gaan beginnen!!

Dit wordt wel een lange blog, ach dikke boeien ook! hihi.

Oké even weer terug naar het moment. Ik had weer een fijne plek voor mij zelf gecreëerd en had vooraf mijn intentie uitgesproken. Dit keer had ik iets meer cacao toegevoegd en ben ik rustiger "de chocomel" gaan opdrinken. Ik voelde heel sterk om passende muziek erbij op te zetten. Ik heel toevallig vond een super passende mooie ceremonie muziek lijst op Spotify. Deze ronde was niet perse heftiger maar ik maakte het bewuster mee. Wauw wat een ervaring!!!! Het duurt namelijk even tot dat de cacao ging werken. Dus het eerste kwartier ben ik gaan relaxen met de fijne muziek. Tot dat ik merkte ik mag mijn ogen gaan sluiten en mij overlaten aan dit proces

Bizar!!!! Ik ga niet alles met je delen, maar wel het volgende. Opeens kreeg ik beelden voor mij dat ik naast mijn opa stond als klein meisje en hem wilde vertellen dat het mij heel erg schuldig voelde dat ik niet normaal afscheid van hem heb kunnen nemen. Het schijnt dat ik dat ongemerkt in mijn hart heb meegedragen in mijn leven. Opa vertelde mij.. Meisje alles is goed. Ik ben nu ook bij jou en dat weet jij ... dus waarom voel jij je schuldig? Het was goed. Ik kon en mocht het afsluiten! Opa glimlachte en ik ook!

Dit ging trouwens wel gepaard met wat tranen. Toen ik een jaar of 7 a 8 jaar was is mijn opa overleden, hij was ziek en kon op het laatst echt niet meer. De laatste dagen van zijn leven heeft hij doorgebracht in het ziekenhuis en daar is hij ook overleden.

Daarnaast is er ook zes jaar geleden één van mijn meest dierbaarste personen uit mijn leven overleden, namelijk mijn neef. Ook met hem kreeg ik contact, ook daar voelde ik wat spijt. Ik had hem namelijk in de laatste maanden van zijn leven weinig gezien overigens sprak ik hem wel heel vaak. Want hij hield mij keurig in de gaten wat ik allemaal uitspookte in mijn leven haha...Mijn neef is plotseling verongelukt bij een auto ongeluk. Heel bijzonder is dat in de dagen rondom zijn ongeluk mijn man heb leren kennen. Hij heeft hem gestuurd! Mijn neef glimlachte en die lachte mij zelfs uit. Doe niet zo gek jij alles is goed!!!

En hoppa ik kon verder gaan met mijn reis...

De cacao helpt je om bepaalde stukken te helpen afsluiten. Heel vaak denken we dat we iets hebben afgesloten en weer verder kunnen gaan met ons leven en dat doen we ook. Maar blijkbaar had ik dit niet goed genoeg voor mijzelf afgesloten. Heel vreemd. Maar dat hoor je vaker.. Je kunt het eigenlijk zo zien dat ik een prachtige reis maakte door mijn leven. Langs plekken die ik even extra onder de loep mocht gaan nemen. Uiteraard kreeg ik ook prachtige mooie, verhelderende inzichten door! Echt prachtig. Dat heb ik gelijk daarna genoteerd in mijn journal. Ook heb ik mooie intenties opgeschreven tijdens de prachtige nieuwe maan die ook nog eens stond voor veranderingen! Ik was er klaar voor om deze mega extra verdieping aan te gaan in dit deel van mijn leven. 

Nu dat ik dit schrijf heb ik een glimlach op mijn gezicht! Mooi dat zoiets kan. En bizar eigenlijk ook. Ik voelde weer heel sterk om dit met jou te gaan delen, omdat ik weet dat velen hier nog nooit van gehoord hebben. Voel jij hier iets voor er bestaan groepen waar je een ceremonie kunt gaan volgen. Uiteraard kun je dit ook gewoon thuis doen. Ben je er wat onzeker over doe het dan met z'n tweeën

Het is niet zo dat cacao opeens bizarre dingen gaat doen met je leven of dat je opeens de toekomst kunt gaan voorspellen nee. Maar cacao staat bekend dat het je hart meer gaat openen. En door dit te gaan drinken kun je uiteindelijk liefdevoller, rustiger en gelukkiger gaan voelen!

Inmiddels voel en weet ik dat ik een nieuwe fase van mijn leven zit. Maar daar over meer in mijn volgende blog.

Oke.. genoeg getypt en dit keer mag ik mijn blog gaan afsluiten met de volgende boodschap

21.21 

Als je deze getallen bij elkaar optelt kom je op 6 uit en dit mag ik met jou gaan delen. 

"Vertrouw erop dat er voor alles zal worden gezorgd als je voor jezelf en anderen zorgt en deze dient, en als je je goddelijke levensdoel en zielsmissie nastreeft". 

Een mooie afsluiter.

Volg de boodschappen die op jouw pad komen maar ga er ook echt wat mee doen! 

Tot snel 

💜

 

* Cacao heb ik gekocht bij Kakawa Goddes. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.