Happy new moon!

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 19:20

Ik voelde weer inspiratie opkomen om een nieuwe blog te gaan schrijven! Soms heb je even geen inspiratie, dat zijn vaak momenten dat je wat meer in je hoofd zit. Dan kun je ook prima een blog schrijven hoor, maar ik wil puur vanuit inspiratie iets kunnen delen..

Vandaag nu dat ik dit schrijf, is het nieuwe maan. Nieuwe maan staat dus voor een nieuw begin. Wil jij bijvoorbeeld een bepaald doel gaan bereiken in je leven kun je het beste gaan beginnen tijdens nieuwe maan. Elke maand is het weer nieuwe maan, dus vergeet je het een keer niet erg! Volgende maand nieuwe ronden, nieuwe kansen. Heel toevallig heb ik twee maanden geleden ook een blog online gezet tijdens nieuwe maan. 

Al een dag of twee is de energie heel fijn en enthousiast, deels te maken met de nieuwe maan energie in Boogschutter maar ook met de zonverduistering. Oftewel een solar eclips, wij zien die niet in Nederland maar die energie is echt voelbaar hoor.. De eclipsen zorgen voor veranderingen. Nou en of dat ik veranderingen voel!! Maar in een volgende blog meer daarover.

Persoonlijk heb ik met nieuwe maan veel "energie" vooral in de avond. Nu ben ik meer een ochtend dan een avond mens...  Dus voor mijn doen ga ik dan net te laat slapen, en ik heb toch echt wel ruim 8 uur slaap nodig Krijg ik dit niet!? Ohh.. dan kan ik zo maar een paar dagen wat meer uit balans zijn qua energie. En nu ik dit zo schrijf.. Hoe hield ik het vroeger toch vol!?... Vooral in de periode dat ik nog op het mbo zat.

3 dagen per week moest ik naar school, 2 dagen stage. Ik deed de opleiding Schoonheidsverzorging in Zwolle, ik doe er totaal niks meer mee. Ja alleen mijn eigen huid bijhouden en mijn make up. Maar goed vanuit stage, ik liep een tijdje stage bij Sauna & Beauty in Ommen en vanuit Ommen reed ik keihard door naar mijn bijbaantje bij H&M in Hoogeveen zodat ik de koopavond daar kon gaan werken. Hoppa de koopavond zat erop en weer terug naar huis. Ik werkte in een andere stad waardoor ik dus de auto moest pakken om thuis te komen. Een hele enkele keer ging ik op vrijdagavond ook op stap.... Elke zaterdag moest ik altijd vroeg opstaan om te gaan werken. Ik moest natuurlijk helemaal niks, maar ik deed dit mijzelf aan! In die tijd was het nog vrij druk in de winkels op de zaterdagen dus ik kwam bekaf thuis want ik had uiteraard al mijn energie gegeven die dag. Letterlijk en figuurlijk. Maar eenmaal thuis gekomen kon ik ook weer niet stil zitten( ik had gewoon geen rust in m'n kont) en bedacht ik nog even om weer op stap te gaan met m'n vriendinnen. Ik woonde in een klein dorp waar niet veel te beleven was, dus moesten we vaak een stukje rijden (lees soms een uur) om uit te kunnen gaan. Vaak kwamen we dan ook pas rond een uur of 4 weer thuis. En dan was het alweer zondag... Soms werkte ik ook op zondag of ik moest huiswerk maken. Kortom teveel prikkels en te weinig oplaadt momentjes.. Hoe hield je het vol Amanda!?.. Als ik dit nu allemaal zou gaan doen, dan zou ik minstens een jaar uit de running zijn haha..

 

Sinds anderhalf jaar ongeveer leef ik met het ritme van de maan. Ik kan mij zo even niet meer herinneren wanneer dat zo gekomen is.. Het universum had mij waarschijnlijk een seintje op mijn pad gestuurd zodat ik mij kon gaan verdiepen in de energie van de maan Best fascinerend moet ik zeggen en bijzonder hoe het uiteindelijk synchroon kan gaan lopen met je eigen leven.

In eerste instantie ging ik voor mijzelf uitzoeken wat nou eigenlijk nieuwe en volle maan is. Want ja, de maan is de maan toch!? En misschien lees jij nu en denk jij, ja zo denk ik er ook over! Nou niets is minder waar.. De maan heeft ons wel degelijk iets te vertellen. Vooral als je hoogsensitief bent is dit echt een ideale uitkomst. Hoe meer je gaat flowen op het ritme van de maan, ga jij je eigen prikkels ook steeds meer onder controle krijgen en ook houden. Want tijdens nieuwe maan, voel je ook echt "nieuwe/ frisse" energie wat je er toe zet om iets nieuws te willen gaan ondernemen. En bij volle maan, jeweetwel wanneer de maan zo fel schijnt, kun je het beste gaan stoppen met iets of langzaamaan gaan afronden. De volle maan is dan zo fel, dat het ons letterlijk wakker houdt en dat zorgt er weer voor dat je gaat piekeren. Om weer even op mijn verhaal van vroeger terug te komen.. De maan was er toen ook al, dus die energie voelde ik toen ook al. Alleen was ik mij er niet bewust van waardoor ik soms iets nieuws ging starten tijdens volle maan of teveel gas gaf waardoor ik enorm veel energie aan het verspillen was. Of ik ging met iets stoppen tijdens nieuwe maan, waardoor iets niet goed energetisch werd afgesloten. Oh en dan nog al die prikkels van het werk, school, voeding, thuis wat niet lekker liepect.. 

Dit schrijfmomentje plopte zo maar ineens in mij op. Ik heb vandaag weer nieuwe intenties opgeschreven en iets ontzettends spannends gedaan...maar dat vertel ik in mijn volgende blog.

" Als je echt gaat luisteren naar je intuïtie en de maan dan kunnen er echt magische wonderen in jouw leven ontstaan". 

H A P P Y N E W M O O N! 

Tot snel!

Wil je nou ook meer gaan leren leven met de energie van de maan? Neem dan een kijkje in de webshop ik heb best veel edelstenen die jou daarbij kunnen helpen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Tonnie
3 jaar geleden

Heelijk om te lezen dit.....毋